یک متخصص پوست و مو بر شستشوی روزانه برای درمان شوره سر تاکید کرد و گفت: بیماری شوره سر بیماری مهمی نبوده و واگیردار نیست.

به گزارش یزدفردا؛ دکتر نصرت پورسینا با بیان این که بیماری‌های پوست سر را می‌توان به دو قسمت، پوست سر و مو تقسیم کرد، اظهار داشت: بیماری‌های پوست سر قسمت جاندار و فعال پوست می‌باشند که فولیکول‌های مو، غدد عرق، غدد چربی و عروق خونی در آن قرار گرفته است و ساقه مو که برای ما قابل رویت است قسمت بی‌جان مو است.

وی ادامه داد: پوست سر می تواند دچار بیمارهای پوستی که به صورت منتشر، تمام بدن را مبتلا می کند، قسمتی از پوست سر را دچار پسوریازیس، لیکن پلان نماید، گاهی نیز بیماری‌های پوستی فقط محدوده پوست سر را مبتلا می‌کند بنابراین فرد بیماری که با شکایت خارش پوست سر مراجعه می‌کند باید تمام قسمت‌های دیگر بدن نیز معاینه شود.

وی گفت: در سال اول تولد فرد ممکن است پوسته‌هایی در پوست سر مشاهده شود. در نوزادان یک یا دو ماهه یا نوزادان تازه متولد شده، قسمت وسط سرشان پر از کدره چرب است و گاهی نیز در ابروهایشان این پوسته ها مشاهده می‌شود.

این متخصص پوست اضافه کرد: این بدین دلیل است که در دوران جنینی، جنین در رحم هورمون آندروژن را از مادر دریافت می‌کند و از آنجایی که فعالیت غده سباسه وابسته به هورمون آندروژن است فعالیت بیش از حد داشته و درماتیک سبره اطفال را مشاهده می‌کنیم.

 وی افزود: از یک سالگی تا زمان بلوغ فعالیت غده سباسه به علت کاهش هورمون آندروژن کاهش می یابد و در دوران بلوغ در دخترها از 9 سالگی و در پسرها از 12 سالگی، فعالیت مجدد غده سباسه را داریم بنابراین در این دوران هم پوست صورت چرب می شود هم غده چربی پوست فعال شده و همچنین شوره ها یا دندروف ایجاد می شوند.

 این متخصص پوست گفت: به افرادی که درماتیک سبره دارند پیشنهاد می کنیم شستشوی روزانه داشته باشند و از شامپوهای مخصوص موهای چرب استفاده کنند.

 دکتر پورسینا خاطرنشان کرد: گاهی اوقات این شوره به قدری زیاد است که باعث ناراحتی فرد می شود در چنین مواردی از شوره یک لام مستقیم گرفته می‌شود و چنانچه رشد قارچ پیتروس پوروم زیاد باشد درمان ضد قارچ را هم به صورت دوره‌ای اضافه می‌کنیم.

 وی اظهار کرد: گاهی فرد شوره خشک دارد به طوری که پوست سر چرب نیست و فقط پوسته خشک دارد که می‌توان از شامپوهای آنتی دندروف یا ضد شوره مخصوص موهای خشک استفاده کرد.

 وی بر شستشوی روزانه برای درمان شوره سر تاکید و متذکر شد: در هر صورت بیماری شوره سر بیماری مهمی نبوده و واگیردار نیست و جای هیچ گونه نگرانی برای اعضای خانواده وجود ندارد.

 این متخصص پوست در پایان یادآور شد: شامپوهای ضد شوره سر در صورتی که استاندارد بوده و مورد تائید وزارت بهداشت باشد برای درمان این بیماری موثر است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا